[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/06\/29\/xgg.jpeg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/06\/29\/100x73\/xgg.jpeg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/06\/29\/xgg.jpeg","size":"69.89","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Serena se vratila i pitanje je da li će ikada više igrati - Harmoni Tan izbacila legendu

Nakon 364 dana, Serena Vilijams se vratila na teniske terene. I pitanje je da li će ikada više zaigrati...

Na istom mjestu gdje je 29. juna prošle godine predala meč protiv Aleksandre Sasnovič pri rezultatu 3:3 u 1. setu, na Centralnom terenu Vimbldona, legenda svjetskog tenisa je izgubila od 115. igračice svijeta, Francuskinje porijeklom iz Kambodže i Vijetnama, Harmoni Tan (7:5, 1:6, 7:6).Serena je i u 1. i u 3. setu imala brejk prednosti, ali je bilo očito da je svjetlosnim godinama daleko od nekadašnje forme.

Biološki sat, jednostavno, otkucava, osvajačica 23 grend slem titule će uskoro proslaviti 41. rođendan i jasno je da nikada neće dostići rekord Margaret Kort, koja je podigla 24 pehara na najvećim turnirima.

Amerikanka je svoj posljednji osvojila 2017. na Australian openu, nakon čega je četiri puta stizala do finala - 2018. i 2019. na Vimbldonu i US openu, ali nije uspjela da uzme ni set.

izvor.vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!