[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/29\/xd_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/29\/100x73\/xd_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/29\/xd_1.jpg","size":"76.84","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Degnolt trener godine u NBA ligi

Trener košarkaša Oklahome Mark Degnolt proglašen je za najboljeg trenera u NBA ligi, prenijelo je to takmičenje.

Degnolt je u svoj četvrtoj sezoni na klupi Oklahome predvodio ekipu do prvog mjesta u ligaškom dijelu sezone u Zapadnoj konferenciji sa 57 pobjeda i 25 poraza.

On je osvojio 89 od mogućih 100 glasova, i sa ukupno 473 boda postao drugi trener Oklahome, poslije Skota Bruksa, koji je osvojio ovo priznanje.

Degnolt je slavio ispred trenera Minesote Krisa Finča i trenera Orlanda Džamala Mozlija.

Finč je sa Minesotom zauzeo treće mjesto na Zapadu sa skorom od 56 pobjeda i 26 poraza, a u prvom kolu plej-ofa Minesota je eliminisala Finiks i plasirala se u polufinale Zapadne konferencije.

Mozli je predvodio Orlando do petog mesta Istočne konferencije sa 47 pobjeda i 35 poraza.

izvor:Vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!