[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/22\/edward-snowden-youtobe.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/22\/100x73\/edward-snowden-youtobe.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/22\/edward-snowden-youtobe.jpg","size":"49.52","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Rusija odobrila dozvolu trajnog boravka Snowdenu

Rusija je odobrila američkom „zviždaču“ Edwardu Snowdenu dozvolu trajnog boravka, navela je u četvrtak novinska agencija TASS riječi  Snowdenovog advokata Anatolija Kučerene.

Snowden je pobjegao iz Sjedinjenih Država i Rusija mu je odobrila azil nakon što je otkrio goleme unutrašnje i međunarodne operacije prisluškivanja koje je izvodila američka Agencija za nacionalnu sigurnost.

Snowdenov ruski advokat, Kučerena, izjavio je za TASS da njegov klijent još ne razmatra podnošenje molbe za ruski pasoš.

Američki predsjednik Donald Trump kazao je u augustu da razmatra davanje oprosta Snowdenu, prenosi Reuters.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!