[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/14\/140819-stranjani.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/14\/100x73\/140819-stranjani.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/14\/140819-stranjani.jpg","size":"530.44","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Rudari napustili jamu 'Stranjani'

Sedamnaest rudara pogona "Stranjani", koji su od jučer u 15 sati protestovali u jami, napustilo je u u 11.05 sati jamu.

Rezultat je to dogovora rukovodstva Rudnika mrkog uglja Zenica i rudara, kojima je obećano da će nedostatak radne snage nadomjestiti skorim zapošljavanjem novih kopača.

- Nije moguće udovoljiti zahtjevu da se vrate ljudi iz 'Raspotočja', ali ćemo s Elektroprivredom BiH pokušati da im odobrimo što skorije zapošljavanje nedostajućih radnika - najavio je direktor RMU Zenica Nevzet Vrškić.

On je dodao da će do tada pogonu "Stranjani" biti smanjena norma.

Kako su rudari jučer ušli u jamu, Vrškić najavljuje da će rad u jami ponovo moći uspostaviti tek večeras u trećoj smjeni.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!