[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/20\/zgrada.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/20\/100x73\/zgrada.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/20\/zgrada.jpg","size":"424.20","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Ekonomija

Prosječna cijena prodatih novih stanova 1.606 KM po kvadratu

Prosječna cijena prodatih novih stanova u BiH u drugom kvartalu ove godine iznosila je 1.606 KM po metru kvadratnom i u poređenju sa istim periodom prošle godine manja je za dva posto.  

Agencija za statistiku BiH je objavila podatke po kojima je prosječna cijena prodatih novih stanova u drugom kvartalu ove, u odnosu na prosječnu cijenu prodatih novih stanova u prošloj godini, veća za 0,7 posto.

Broj prodatih novih stanova u drugom kvartalu veći je za 30,2 posto u odnosu na isti period lani, te manji za 6,6 posto u odnosu na prosječan broj prodatih novih stanova u prošloj godini.

Površina prodatih novih stanova u drugom kvartalu ove u odnosu na isti period prošle godine veća je za 25,9 posto, te manja za devet posto u odnosu na prosječnu površinu prodatih novih stanova u 2018.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!