[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/04\/16\/borci-protesti.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/04\/16\/100x73\/borci-protesti.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/04\/16\/borci-protesti.jpg","size":"523.94","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Prezentiran jedinstveni registar boraca/branitelja

Na službenoj web-stranici Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata danas je objavljena prezentacija Registara pripadnika Trećeg korpusa Armije Republike BiH, u kojem se nalaze kartoni i lični podaci 75.199 osoba s području Zeničko-dobojskog kantona, evidentiranih kao sudionici odbrambeno-oslobodilačkog rata od 1992. do 1995. godine.

Registar je u skladu sa zakonom, naglasio je federalni ministar za boračka pitanja Salko Bukvarević, dostupan svim zvaničnim institucijama države te boračkim udruženjima i to u prostorijama odjeljenja Federalnog ministarstva za pitanje boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Objavom Registra za Zeničko-dobojski kanton, Bukvarević nastavlja realizaciju objave Jedinstvenog boračkog registra, što je i jedan od zahtjeva demobilisanih boraca koji protestuju ispred bivše zgrade Vlade Federacije BiH, saopćeno je iz Kabineta federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Podijelite ovaj članak!