[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/07\/09\/bi-ljeto-2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/07\/09\/100x73\/bi-ljeto-2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/07\/09\/bi-ljeto-2.jpg","size":"392.96","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

Predstavom i koncertom završeno 20. 'Bihaćko ljeto'

Posljednjom ovogodišnjom predstavom "Pluća" Teatra Exit iz Zagreba i koncertom revijalnog orkestra Muzičke omladine u Bihaću završen je 20. Festival scenskih umjetnosti "Bihaćko ljeto".

U petnaest festivalskih dana građani Bihaća i njihovi gosti uživali su u 23 različita kulturna događaja.

- Već nekoliko godina s velikim zadovoljstvom dolazimo u Bihać. Mogu reći da ovdje već imamo svoju publiku i zaista uživamo na ovom festivalu. Iznenadio sam se kako su organizatori "Bihaćkog ljeta" pripremili širok i raznolik dijapazon predstava iz regiona i to je veliki organizacijski plus - rekao je glumac Amar Bukvić iz zagrebačkog Teatra Exit.

Direktor Kulturnog centra u Bihaću Alen Zulić potvrdio je uspješnost dvadesetog festivalskog izdanja.

- Realizirali smo sve planirane programske sadržaje koji su bili izvanredno posjećeni. Predstavom "Šta me snađe" Anđelke Prpić oborili smo rekord posjećenosti, na šta smo posebno ponosni - dodao je on.

Za 11 ovogodišnjih predstava rasprodane su skoro sve karte, a nisu nezapaženo prošle niti izložbe i koncerti.

Podijelite ovaj članak!