[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/03\/policija-5-1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/03\/100x73\/policija-5-1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/03\/policija-5-1.jpg","size":"72.08","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Policija u teretnom vozu u Konjicu pronašla pet migranata

Policijski službenici PU Konjic u četvrtak, 10 minuta prije ponoći, zaprimili su prijavu od otpravnika vozova na željezničkoj postaji Konjic, koji je kazao kako se u jednom od vagona teretnog voza, koji je stigao iz Mostar, nalazi pet migranata.

Patrola policije utvrdila je kako se radi o A. S. (1989), A. A. (1999) i I. M. (1997) iz Palestine, te M. H. (1999) i H. H. (1997) iz Sirije, izvijestio je MUP HNŽ-a.

O ovom slučaju upoznata je Služba za poslove sa strancima – TC Mostar, koja je zatražila da se migranti stave pod kontrolu do isteka policijskog sata te nakon toga upute u najbliži migracijski centar.

S navedenim je upoznata i Hitna medicinska pomoć u Konjicu čiji su djelatnici obavili trijažni proces nad migrantima, navodi se u priopćenju.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!