[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/23\/xs_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/23\/100x73\/xs_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/23\/xs_1.jpg","size":"91.44","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Pobjeda u derbiju Arsenalu donosi mir na vrhu, a Chelseaju važne bodove u trci za Evropu

Arsenal pohod ka tituli prvaka Engleske nastavlja na Emiratesu gdje će u zaostaloj utakmici 29. kola Premijer lige ugostiti gradskog rivala Chelseaja.

Tim koji predvodi Mikel Arteta brzo se oporavio od ispadanja iz Lige šampiona, a kad im je već Bayern iz Minhena uništio evropske snove, ekipa iz sjevernog Londona u potpunosti se fokusirala na domaće prvenstvo. 

To su pokazali minulog vikenda kada su prilično lako slavili na gostovanju kod Wolvesa sa 0:2, golovima, Trossarda i Odegaarda, te su ponovno preuzeli vrh tabele. Istina, Topnici imaju u utakmicu više u odnosu na Manchester City, kao i nešto teži raspored do kraja sezone.

Što se tiče predstojeće utakmice, Arsenal nema poraz u prethodnih pet međusobnih duela sa Chelseajem, a zabilježio je čak četiri trijumfa. 

Chelsea bi sa druge strane na Emiratesu mogao da se pojavi bez najboljeg igrača ove sezone, jer je nastup Cole Palmera pod velikim znakom pitanja zbog bolesti mladog fudbalera. Palmer je ove sezone postigao 20 golova te sa Haalandom dijeli prvo mjesto na listi stijelaca.

Tim sa Stamford Bridgea je tokom vikenda poražen od Mancester City u polufinala FA Cupa, te tako prekinuo seriju od osam utakmica bez poraza u svim takmičenjima.

Izabranici Maruricio Pochettina ukoliko bi došli do trijumfa u Londonskom derbiju povećali bi svoje šanse da naredne sezone igraju u Evropskim takmičenjima. Trenutno su na devetoj poziciji sa 47 bodova samo tri manje od Newcastle i Manchestera koji dijele šesto mjesto.

Podsjećamo, susret dva najveća londonska kluba igra se večeras u 21 sat,

izvor;Arena Sport

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!