[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/28\/plenkovic11.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/28\/100x73\/plenkovic11.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/28\/plenkovic11.jpg","size":"47.21","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

Plenković: Kontrole na granici zbog koronavirusa dobre su i za RH i za Sloveniju

Postoji stvaran razlog za povećanje budnosti na granici i ono što se radi u svrhu sprječavanja širenja koronavirusa dobro je i za Hrvatsku i za Sloveniju, rekao je u četvrtak novinarima hrvatski premijer Andrej Plenović.

"Imamo stvarni razlog da povećamo budnost na granici, ono što radimo je dobro i za nas i za Sloveniju. Prema tome, Hrvatska je pristupila onim mjerama za koje smatramo da su u ovom trenutku potrebne", istaknuo je predsjednik hrvatske vlade.

Premijer Plenković je komentirao slovenske kritike načina na koji Hrvatska pokušava spriječiti širenje koronavirusa.

Slovenski premijer Marjan Šarec ocijenio je u četvrtak da je kontrola koju je Hrvatska uvela na nekim graničnim prijelazima sa Slovenijom zbog koronavirusa nedjelotvorna i gospodarski štetna.

"Vrlo smireno, vrlo trezveno, bez ikakve panike radimo ono što treba i radit ćemo na zaštiti javnoga zdravstva i zdravstvene sigurnosti naših građana."   

"Ne znam je li to možda bio zadnji tvit odlazeće Šarecove vlade", kazao je Plenković, javlja Hina.

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!