[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/27\/brod.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/27\/100x73\/brod.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/27\/brod.jpg","size":"169.88","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

Na brodu u Venecueli zaplijenjeno pet tona kokaina, uhapšeni Crnogorci

U vodama Venecuele na brodu Aresa zaplijenjeno je ukupno pet tona kokaina i uhapšeni su crnogorski državljani, saopšteno je iz Uprave policije. Na brodu je ranije danas pronađena tona kokaina a kasnije još četiri. Potraga se, kako su kazali, i dalje nastavlja.

Kako je ranije danas saopšteno iz Uprave policije Crne Gore, postupajući po informacijama koje su oni uputili partnerskim službama Velike Britanije, u vodama Venecuele, u Arubi realizovana je velika međunarodna policijska akcija u kojoj je na brodu "Aressa" za sada zaplijenjeno više od jedne tone kokaina.

"Brod 'Aressa' je lociran i opserviran cijelom rutom plovidbe duž Južne Amerike, sa posebnim mjerama nadzora pri svakom ulasku i izlasku iz luka. Nakon dobijanja operativnog podatka da je kokain 'ubačen' na 'Aressu' Mornarica Kraljevine Holandije je u Arubi presrela brod i započela detaljan pretres koji je i dalje u toku", saopšteno je iz policije.

Uhapšeni su, kako navode, crnogorski državljani koji su bili članovi posade.

Sumnja se da je kokain ovim brodom, iz Kolumbije trebao biti prokrijumčaren do jedne od luka u Zapadnoj Evropi.

"Crnogorska policija u dužem vremenskom periodu kroz konkretnu i operativnu razmjenu podataka sa partnerskim službama, vođenjem zajedničkih istraga, postiže značajne rezultate", ističu iz Uprave.

Zapljena kokaina u Arubi je, kako su kazali, rezultat konkretne saradnje Uprave policije sa partnerima iz Velike Britanije, Republike Srbije, Kraljevine Holandije i partnerskim službama drugih zemalja.

"Ova istraga je primjer najbolje prakse kada je riječ o vođenju međunarodnih predmeta, te pokazatelj da se samo kontinuiranim zajedničkim radom može doći do kvalitetnih rezultata u presijecanju lanaca krijumčarenja droge na međunarodnom nivou", zaključuju iz Uprave policije.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!