[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/12\/03\/xt.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/12\/03\/100x73\/xt.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/12\/03\/xt.jpg","size":"64.65","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Piti i Radukanu sportisti godine u Velikoj Britaniji

Piti je na Olimpijskim igrama u Tokiju obranio naslov olimpijskog pobjednika na 100 metara prsno osvojen prije pet godina u Rio de Žaneiru. Prvi je britanski plivač koji je uspio da dva puta osvoji najsjanije odličje u istoj disciplini na najvećoj smotri svjetskog sporta.

Piti je prvi plivač koji je osvojio nagradu za sportistu godine u Velikoj Britaniji još od Dejvida Vilkija 1976. godine. Drugo mjesto u izboru pripalo je bokseru Tajsonu Fjuriju, a treće biciklisti Džejsonu Keniju.

Radukanu je senzacionalna pobjednica US Opena, a do naslova u Njujorku je stigla kao 150. igračica na WTA listi. Dobila je više glasova od drugoplasirane biciklistkinje Laure Keni, supruge Džejsona Kenija, koja je u Tokiju osvojila pet zlata, dok je treće mjesto u izboru zauzela paraolimpijka Sara Stori.

Fudbalska reprezentacija Engleske na ovogodišnjem EURU je osvojila drugo mjesto. U finalu na Vembliju na penale su izgubili od Italije. izvor:sport klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!