[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/05\/tt.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/05\/100x73\/tt.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/05\/tt.jpg","size":"91.19","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Pireli: Gume pucale zbog ekstemno dugog korišćenja

U samom finišu četvrte trke sezone, vožene na „Silverstonu“, prvo je vozaču Mercedesa Valteriju Botasu pukla prednja lijeva guma, da bi se isto desilo Karlosu Sainsu u Meklarenu. Tu nije bio kraj, pošto je pneumatik pukao i aktuelnom šampion Luisu Hamiltonu pola kruga prije kraja, ali je on uspio da se dovuče do cilja na tri točka i trijumfuje.

Pireli je dva dana kasnije objavio da su pneumatici bili pod velikim pritiskom zbog dugih stintova pošto su ranije morali da pozovu svoje vozače u boks nego što je planirano zbog izlaska bezbjednosnog vozila na stazu. Takođe se navodi da su i brzine ovogodišnjih bolida doprinele pucanju.

S druge strane, iz Pirelija nemaju objašnjenje za ono što se desilo vozaču Alfa Taurija Danilu Kvjatu u 11. krugu. Iako se činilo da je u pitanju bila vozačka greška, pregledom snimaka je ustanovljeno da je Rusu pukao zadnji desni pneumatik, a upravo zbog tog incidenta je trka usporena i svi su produžili u boks.U Pireliju su, inače, ostali pri odluci da za predstojeći vikend vozačima na raspolaganju budu mekše komponente pneumatike, ali je timovima poručeno da povećaju minimalni pritisak u pneumaticima. Trka kojom će biti obeležena 70. godišnjica prve koja je vožena u istoriji Formule 1 takođe će biti održana na „Silverstonu“.

izvor:sport klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!