[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/13\/xb.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/13\/100x73\/xb.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/13\/xb.jpg","size":"151.82","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Petarda u 50. meču bez poraza: Bajer nastavio da impresionira

Jubilarni 50. meč bez poraza Bajer je odigrao u Bohumu, pa sve realnije djeluje ono što dugo niko nije mogao ni da zamisli - da tim Ćabija Alonsa sezonu 2023/24. završi bez poraza u svim takmičenjima.

Novi šampion Njemačke je lako slavio - bilo je 5:0 na „Vonovija Rurštadionu”.

Domaćin je nakon dvadesetak minuta ostao s igračem manje (isključenje Feliksa Paslaka), ali je odolijevao sve do finiša prvog poluvremena.

Onda je Patrik Šik u 41. pogodio za prednost „farmaceuta”, a sedam minuta kasnije se upisao i Viktor Bonifejs iz penala.

Bohum u drugom dijelu nije bio konkurentan, pa je Bajer do kraja postigao još dva gola - za 85, 86. i 87. pogodak u ligi ove sezone zaslužni su Amin Adli, Josip Stanišić i Alehandro Grimaldo.

Bajer narednog vikenda dočekuje Augsburg u posljednjoj rundi šampionata, a onda ima dva finala - 22. maja će se za trofej u Ligi Evrope boriti sa Atalantom u Dablinu, a tri dana kasnije i u Kupu Njemačke sa Kajzerslauternom u Berlinu.

izvor;Vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!