[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/23\/xe.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/23\/100x73\/xe.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/23\/xe.jpg","size":"49.72","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Aleš Espargaro objavljuje povlačenje

Vozač Aprilije je prošle godine nekoliko puta naglasio da bi 2024. trebalo da bude njegova posljednja sezona, ali je posljednjih mjeseci odbijao da potvrdi da će zaista biti tako. Ipak, s obzirom na formu, duže vrjeme se očekivalo da će odluku objaviti kada dođe vrjeme za akciju na “Katalunji” koja nas čeka ovog vikenda.

Espargaro je trenutno najstariji vozač u Svjetskom šampionatu, u kojem je debitovao 2006. godine. U kraljevsku klasu je prvi put stigao 2009. i u prvom mandatu je u njoj proveo dvije sezone, da bi se vratio 2012.

Iskusni Španac je u najjačoj klasi vozio za Pramak, Aspar, Forvard, Suzuki i Apriliju. U italijanskom timu je od 2017. i jedan je od najzaslužnijih za razvoj motocikla koji je postao pobjednički. Stariji od braće Espargaro je na Velikoj nagradi Argentine 2022. donio prvi trijumf u istoriji Aprilije u kraljevskoj klasi, a od tada se još dva puta našao na najvišem stepeniku pobjedničkog postolja – na “Katalunji” i “Silverstonu” prošle sezone.

Ukupno, Espargaro je tokom karijere upisao 323 starta, tri pobjede, 12 podijuma i pet pol pozicija

izvor;Sport klub.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!