[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/23\/xw.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/23\/100x73\/xw.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/23\/xw.jpg","size":"159.94","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Italijanima se smiješi šesto mjesto u Ligi prvaka

Ekipa Danielea De Rossija posebno se obradovala ishodu finala na dablinskom stadionu Aviva, jer će tako vjerovatno i ona ući u Ligu prvaka. Atalanta tamo ide svakako, a otvorit će, vjerovatno, prostor za još jednog člana Serije A.

Potrebno je da se ispuni samo još jedan uslov. Vrlo realan. To podrazumjeva da Atalanta završi na petom mjestu prvenstvene tabele. Upravo se tamo i nalazi i ne može da padne sa te pozicije, ali može da napreduje. Ima po dva boda manje od Juventusa i Bologne, dvije utakmice do kraja trke, za razliku od pomenutih timova, uključujući i Romu, koji su odigrali po 37 utakmica.

U teoriji, Atalanta može da preskoči Juve i(li) Bolognu i tako pokvari ugođaj Romi, međutim, utisak da se to neće desiti. Onda bi Italijani imali šest predstavnika u grupnoj fazi Lige prvaka.

Tamo sigurno idu prvak države Inter, zatim Milan, Bologna, Juventus i Atalanta. Čeka se – Roma. Ako se ovaj scenario obistini, najviše će patiti Benfica. U tom slučaju Portugalci će, umjesto u grupnu fazu, morati u kvalifikacije.

izvor;Arena Sport

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!