[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/26\/1-mart.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/26\/100x73\/1-mart.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/26\/1-mart.jpg","size":"101.55","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Obilježavanje Dana nezavisnosti: Neko radno, neko paradno, većina u krugu porodice

Povodom 01. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine pitali smo javne ličnosti kako će provesti ovaj praznik.

Emir Hadžihafizbegović, glumac i direktor Kamernog teatra

Odlična anketa i svaka čast. To je vrlo bitan dan za državu BiH. Volio bih da slavimo još neke dane. Ako su nam 25. novembar i 01. mart „lična karta“, onda nam je „rodni list“ Povelja Kulina Bana. BiH je ozbiljna država stara 10 stoljeća. S obzirom da je neradni dan provešću ga u krugu porodice jer mi ta vrsta ambijenta nedostaje. Puno radim i rijetko sam sa porodicom. Kažu da će biti lijepo vrijeme pa ću vjerovatno biti u Mostaru na svojoj vikendici koju imam 15-ak godina sa još nekoliko prijatelja sa porodicama. Malo ćemo se družiti, a onda od utorka ponovo u Kamerni teatar u „rudnik“.

Aner Žuljević, SDP

S obzirom da sam zastupnik pratiću protokole koji su definisani od strane institucija kojima pripadam. Ostatak dana planiram provesti s porodicom.

Arijana Saračević Helać, novinarka

Poštujemo mjere Kriznog štaba tako da ću praznik obilježiti u krugu porodice.

Enver Suljagić, Sarajevo Taxi

Zbog epidemioloških mjera koje je propisao Krizni štab zabranjena su veća okupljanja tako da ću proslaviti skromno u krugu porodice. Što se tiče naše službe, jedan dio će naravno raditi i taj dan.

Ibrahim Durmo, SABNOR KS

Provešću ga radno. Ako bude lijepo vrijeme biću u bašti da pomognem kućni budžet. Planirali smo bili organizaciju turnira za osnovne škole sa područja Hadžića, ali nismo dobili sredstva od općine. Budžet je zbog korone skraćen po svim osnovama pa nema ni redovnog finansiranja. Već su nam uskraćene dvije rate.

Sejfudin Tokić, inicijativa „Funkcionalna BiH“

Kao politički angažovan pojedinac, planirao sam da taj dan obilježimo skupštinom inicjative „Funkcionalna BiH“. Međutim, s obzirom na dzravstveno stanje predsjednika Skupštine i većeg broja učesnika smo upravo otkazali taj skup. Planiram ići na neke prijeme, a idem i u Banoviće na javnu tribinu koja je zakazana povodom Dana nezavisnosti. Ostatak praznika ću provesti sa porodicom.

Nedžad Bićo, predsjednik Udruženja poljoprivrednika FBiH

U poljoprivredi je uvijek radno. Prvi mart je praznik i za nas, ali je i praznik rada. Sezona radove uveliko traje pa se baš i nema vremena za slavlje.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!