[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/11\/newyork-neboderi.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/11\/100x73\/newyork-neboderi.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/11\/newyork-neboderi.jpg","size":"474.99","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Kuda vodi radikalizam

Obilježavanje 17. godišnjice terorističkog napada u SAD-u

 U terorističkim napadima koji su se dogodili na današnji dan prije 17 godina u New Yorku i Washingtonu poginulo je 3.000 osoba.

Iz State Departmenta je saopćeno da će danas biti obilježena 17. godišnjica terorističkog napada na New York i Washington te šesta godišnjica od tragičnog gubitka ambasadora Christophera Stevensa te američkih dužnosnika Glena Dohertya, Seana Smitha i Tyronea Woodsa koji su stradali u napadu na konzulat SAD-a u Libiji.

- Različitost žrtava koje su stradale u napadima na Kule blizance 11. septembra te u napadu u Libiji nas podsećaju da je terorizam globalno pitanje koje zahtijeva napore svake suverene nacije da ga poraze – navedeno je u saopćenju.

U borbi protiv terorizma glavnu ulogu igra diplomatija te borba protiv ekstremizma i promovisanje stabilnosti i slobode širom svijeta.

- Iako smo napravili velike korake u proteklih 17 godina, naši napori za iskorjenjivanje terorizma i dalje se nastavljaju. Oni koji su izgubljeni nikada neće biti zaboravljeni – ističe se u saopćenju.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!