[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/28\/in-medias-res.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/28\/100x73\/in-medias-res.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/28\/in-medias-res.png","size":"835.10","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

NE PROPUSTITE Današnja emisija In Medias Res u 14 sati i 30 minuta: Ko je stvarni gospodar života

U današnjem  izdanju emisije (28. novembra) In Medias Res na programu BHT1 tema je  religijska i bioetička načela na kojima počivaju nepovredivost i svetost ljudskog života.

Koliko god se danas svi, barem deklarativno, zalagali za ljudska prava, upravo ta prava se danas najviše krše, a među njima se kao posebno ugroženo nalazi najtemeljnije ljudsko pravo: pravo na život. U to se možemo svakodnevno uvjeriti poslušamo li vijesti ili pročitamo naslove dnevnih novina.

U emisiji In Medias Res  gosti će pokušati  dati odgovore u kojoj mjeri smo svjesni obaveze da štitimo život od začeća pa sve do prirodne smrti? Opterećeni teškom svakodnevicom, nalazimo li vremena biti zahvalni za jedinstvenu priliku da živimo život, te kako uspješno afirmisati kulturu života u vrijeme smanjenog nataliteta i povećanog mortaliteta?

Ko je stvarni gospodar ljudskog života: čovjek ili Bog? Može li nam vjera biti od pomoći u pronalasku ispunjavajućeg smisla života i življenja?

U ovosedmičnu temu nas uvodi potresan video mozaik o (bez)vrijednosti ljudskih života u savremenom bh. društvu.

Gosti In Medias Res su prof. dr. Zorica Maros, prof. dr. Dino Abazović, doc. dr. Samedin Kadić i Kristina Ljevak.

Urednik i voditelj emisije je Haris E. Bilalović.

In Medias Res je na programu u danas(nedjelja)  u 14 sati i 30 minuta.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!