[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/23\/xm.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/23\/100x73\/xm.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/23\/xm.jpg","size":"73.35","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Murinjo ljubomoran na Erika ten Haga

Žoze Murinjo je dvije i po godine, od maja 2016. do decembra 2018, vodio Mančester junajted i u tom periodu se nije proslavio, ali nijedan menadžer u eri nakon ser Aleksa Fergusona ne može da se pohvali da je na „Old trafordu” imao više uspjeha od Portugalca.

Murinjo je osvojio tri trofeja (Ligu Evrope, Ligakup Engleske i Komjuniti šild), a sada se osvrnuo na rezultate koje sa “crvenim đavolima” ima Erik ten Hag.

„Nisam od kluba dobio povjerenje niti podršku koju ima Ten Hag. Osjetio sam da smo na pravom putu kao ekipa, ali bez te podrške je sve uzalud”, rekao je Murinjo za „Telegraf”.

Murinjo je u svom mandatu imao problema sa Polom Pogbom, Markusom Rašfordom...

„I sada je u klubu nekoliko igrača koje prije pet ili šest godina nisam želio. Mislim da oni nisu profesionalci kakve treba da ima klub tog nivoa. Pogba? Uopšte ne uživam u tome što mu se dešava. Samo kažem da u nekim trenucima karijere malo izgubite osjećaj ko ste i šta morate da budete. Pol nije bio isti čovjek nakon što je sa Francuskom osvojio Mundijal. Odjednom mu fudbal nije bio najvažniji”, istakao je Murinjo.

izvor;Vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!