[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/10\/xg_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/10\/100x73\/xg_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/10\/xg_1.jpg","size":"47.12","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Militarističko značenje: Ukrajina uklanja slogane sa dresa

U Evropskoj kući fudbala ocjenili su da su takvi natpisi jasno politički, sa istorijskim i militarističkim značenjem i da se ne mogu nalaziti na dresovima tokom mečeva na EURO.

Konkretni slogani sa unutrašnje strane dresa moraju se ukloniti za upotrebu na takmičarskim utakmicama UEFA„, poručila je UEFA.

Pored pomenutih slogana, dresovi Ukrajinaca izazvali su brojne reakcije i zbog toga što je na njima ucrtana teritorija Krima, oblasti koja je od 1954. do 2014. bila u sastavu Ukrajine, a zatim se pripojila Rusiji.

Ekipa Andreja Ševčenka nalazi se u grupi C na Evropskom prvenstvu. U prvoj utakmici, 13. juna, igra protiv Holandije. Preostali rivali su Austrija i Severna Makedonija.

izvor:Sport klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!