[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/23\/vec-coronavirus-testiranje-2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/23\/100x73\/vec-coronavirus-testiranje-2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/23\/vec-coronavirus-testiranje-2.jpg","size":"74.02","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Merkel: Njemačka ne čini dovoljno na suzbijanju pandemije

Vršiteljica dužnosti njemačkog kancelara Angela Merkel izjavila je u ponedjeljak da država ne čini dovoljno u suočavanju s rastućim valom zaraza od koronavirusa, dok su medicinski profesionalci upozorili da se bolnice u nekim regijama već bore da smjste povećani broj pacijenata

- U krajnje smo dramatičnoj situaciji. Mjere koje trenutno primjenjujemo nisu dovoljne - izjavila je Merkel, sudeći po izvorima sa sastanka stranačkog čelništva u Berlinu.

- Zatekli smo se u situaciji koja je nadmašila sve kroz šta smo prolazili ranije - navode izvori njene riječi.

- Po njenim riječima, trenutna ograničenja uvedena nevakcinisanim ljudima neće biti dovoljna da suzbiju širenje virusa.

Merkel je ukazala na brojke novozaraženih, koje se udvostručuju svakih 12 dana u zemlji.

Uprkos urgentnosti situacije, vlada kancelarke Merkel suzdržava se od svake drastične akcije zahvaljujući činjenici da djeluje u svojstvu prelazne administracije nakon izbora održanih u septembru, prenosi dpa. 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!