[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/10\/oprema-spasavanje-na-vodi.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/10\/100x73\/oprema-spasavanje-na-vodi.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/10\/oprema-spasavanje-na-vodi.jpg","size":"351.54","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

KUCZ - Oprema za spašavanje na vodi i pod vodom predata Fakultetu sporta

Direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo (KUCZ) Samir Džihić predao je danas dekanu Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja (FASTU) Harisu Aliću opremu za spašavanje na vodi i pod vodom.

Riječ je o ronilačkoj opremi, odnosno čeličnim bocama, odjelima, čizmicama, rukavicama, pojasevima, maskama, disalicama sa ventilom, perajima, ručnim kompjuterima, kompenzatorima plovnosti, led svjetiljkama, torbama ...

Na ovaj način se omogućava opremanje jedinica civilne zaštite koja je formirana u okviru pomenutog fakulteta, čime su se stvorile pretpostavke za efikasniji i kvalitetniji rad pripadnika ove jedinice.

Inače, KUCZ i FASTU potpisali su ranije Sporazumu o poslovnoj, obrazovnoj i stručnoj saradnji u oblasti zaštite i spašavanja, kao i Ugovor o međusobnim pravima i obavezama u vršenju poslova zaštite i spašavanja zdravlja i života ljudi, saopćeno je iz Press služba KS.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!