[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/24\/210924-kik-boks-reprezentacija.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/24\/100x73\/210924-kik-boks-reprezentacija.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/24\/210924-kik-boks-reprezentacija.jpg","size":"102.05","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Kik boks reprezentacija BiH se priprema za predstojeća takmičenja

Kik boks reprezentacija Bosne i Hercegovine nastupit će na Svjetskom prvenstvu za seniore koje će biti održano od 15. do 24. oktobra u Italiji i Evropskom prvenstvu za juniore i kadete koje će biti održano od 5. do 14. novembra u Crnoj Gori.

Tim povodom klubovi iz Kantona Sarajevo „Gazija“, „Ilidža“, Taekyon“ i „Gladijator“ krenuli su sa pripremama zajedničkim treninzima kako bi ostvarili što bolji rezultat. S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju i otežano okupljanje klubovi će na ovaj način pokušati što spremniji dočekati nove izazove.

Trener Nermin Bašović naveo je da su reprezentativci Bosne i Hercegovine u matičnim klubovima završili temeljni dio svojih priprema, a ovakva zajednička okupljanja koriste za dodatnu razmjenu iskustava i motivaciju za postizanjem vrhunskih rezultata.

- Imamo jako dobar i juniorski i seniorski  tim reprezentativaca koji je već od 3. do 5. septembra ove godine učestvovao na  Balkanskom prvenstvu u Skoplju gdje su ostvarili odlične rezultate osvojivši ukupno 24 medalje. U subotu, 25. septembra, imaju novi test - učešće na  međunarodnom takmičenju „Balkan Open“ u Tešnju, koji okuplja veliki broj kvalitetnih takmičara - kazao je Bašović.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine koji dolaze iz Kantona Sarajevo su Namik Agović, Mirza Mujanović, Rijad Okerić, Ermin Hadžajlija, Albert Ugrinčić, Nurdžihan Velagić, Wael Mejri, Rasim Bašić, Snjin Alihodžić, Nuh Hebibović, Rijad Kasapović, Faris Aljić, Faris Svraka i Tarik Okerić, a sve njih uskoro očekuje borba za nove medalje, saopćeno je.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!