[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/23\/sead-kajtaz-i-23092021.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/23\/100x73\/sead-kajtaz-i-23092021.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/23\/sead-kajtaz-i-23092021.jpg","size":"75.83","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Sead Kajtaz podnio ostavku u Nogometnom savezu BiH zbog Veleža

 Savjetnik u Nogometnom savezu BiH i legendarni igrač Rođenih, Sead Sejo Kajtaz, podnio je ostavku na poziciju koju obavlja u krovnoj kući bh. fudbala.

Kajtaz je razočaran javno izrečenim stavovima predsjednika F/NS BiH, Vice Zeljkovića, ali i odnosom Saveza prema njemu najdražem klubu.

Bivša „sedmica“ Veleža smatra da je predsjednik F/NS BiH Vice Zeljković iznio cijeli niz stavova koji su imali za cilj da manipulišu javnošću i unesu dodatnu smutnju, piše portal StarMo.

Osim toga, Kajtaz smatra da Zeljković nije iznio ni potpuni sadržaj njihovog međusobnog razgovora, što je samo otvorilo mogućnosti za daljnje manipulacije i podmetanja u javnosti.

Prema izvoru StarMo, Sead Kajtaz izričito tvrdi kako je FK Velež njegov jedini i prvi izbor, te da će učiniti sve da se Rođenima i rukovodstvu kluba obezbjedi jednakopravan status, te da se mostarskom klubu ne namještaju igre, s ciljem urušavanja, ne samo ovog kluba, nego i kompletne fudbalske scene u BiH, prenosi N1. 

Danas se očekuje i zasjedanje Uprave FK Velež, s ciljem odgovora na drakonske kazne izrečene Veležu i Upravi, i prije okončanja zvanične istrage i izvještaja sudijske organizacije.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!