[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/18\/slovenija-granica-ograda-zica-3.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/18\/100x73\/slovenija-granica-ograda-zica-3.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/18\/slovenija-granica-ograda-zica-3.jpg","size":"45.27","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

Karantena za Slovence ako se do kraja tjedna ne vrate iz Hrvatske

Slovenski ministar zdravstva Tomaž Gantar izjavio je da će vladi predložiti da do kraja tjedna uvede karantenu za Slovence koji se vraćaju iz Hrvatske, ističući da je to "jedinstveno mišljenje" medicinskih stručnjaka

Ako vlada takvu odluku donese u srijedu ili četvrtak, onda bi se slovenskim turistima koji žele izbjeći karantenu dalo još "najviše dva ili tri dana" da se vrate kući, rekao je Gantar javnoj televiziji.

Ministar ne vjeruje da bi se to moglo promijeniti u slučaju pada "unosa" koronavirusa preko slovenskih turista koji ljetuju u Hrvatskoj ili u slučaju smanjivanja broja dnevno zaraženih, jer Hrvatska "već ima eksponencijalni rast" zaraza u zadnje vrijeme.

Također je istaknuo da nije moguć "selektivan" pristup, prema životnoj dobi i karantenu uvoditi samo za one od 15 do 35 godina koji se najčešće zaraze ili prema onima koji dolaze iz epidemiološki manje riskantnih županija, na primjer iz Istre.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!