[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/15\/ju-djeca-sarajeva.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/15\/100x73\/ju-djeca-sarajeva.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/15\/ju-djeca-sarajeva.jpg","size":"72.68","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

JU „Djeca Sarajeva“: Virusa nema u vrtićima, ali ima pozitivnih roditelja

Sa pogoršanjem epidemiološke situacije u Bosni i Hercegovini i u Kantonu Sarajevo, bilo je očekivano da se dešavaju slučajevi pozitivnih roditelja čija djecu pohađaju jedan od vrtića koji pripadaju JU „Djeca Sarajeva“.

Posljednji takav slučaj registrovan je tokom jučerašnjeg dana u vrtiću „Skenderija“.

-U vrtić Skenderija nije ušao virus, nego imamo pozitivne roditelje djece koja borave u vrtiću Skenderija. Po uputama epidemiologa, kao što smo i do sada radili, u slučaju kada su roditelji pozitivni se sva djeca šalju na testiranje i dok nalaz ne bude gotov djeca ne dolaze u vrtić. Sličan slučaj smo imali i u vrtiću „Iskrica“ prije dva dana, danas smo dobili nalaz da su djeca negativna i već sutra se vraćaju u vrtić. Rezultati se u prosjeku čekaju dan, dva, a po dobijanju negativnih nalaza pozivamo roditelje i vrtić nastavlja sa radom – kazali su za portal Startbih.ba u JU „Djeca Sarajeva“.

Rezultate testirane djece iz „Skenderije“ očekuju do kraja sutrašnjeg dana.

-Ako svi budu negativni, a nadamo se da hoće, djeca se već u ponedeljak vraćaju u vrtić. Mi smo inače tokom jučerašnjeg dana dobili informaciju o pozitivnim roditeljima. Djeca su odmah poslana na testiranje, a oni koji nisu uspjeli dobiti termin, dobili su danas. Napominjemo da dok su roditelji u kućnoj izolaciji dvije sedmice, to dijete čak i ako ima negativan nalaz ne dolazi u vrtić – pojašnjavaju u JU „Djeca Sarajeva“.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!