[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/25\/japan-koronavirus-xinhua.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/25\/100x73\/japan-koronavirus-xinhua.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/25\/japan-koronavirus-xinhua.jpg","size":"115.17","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Japan od oktobra dozvoljava ulazak strancima s boravišnom dozvolom

Japan će omogućiti strancima koji imaju boravišnu dozvolu i stranim studentima povratak u zemlju od oktobra, izjavio je u petak novi premijer Yoshihide Suga.

Potez će značiti daljnje ublažavanje restrikcije uvedenih početkom ove godine da bi se smanjilo širenje novog koronavirusa, prenosi Reuters.

Prethodni japanski premijer Shinzo Abe obećao je da će zemlja nabaviti vakcinu protiv COVID-19 za sve građane do prve polovine 2021. godine.

Japan ima približno 125 miliona stanovnika, ali država će osigurati 521 milion doza pet različitih vakcina.

Kao i druge bogate zemlje, Japan potpisuje više ugovora, jer bi neke vakcine mogle propasti u kliničkim ispitivanjima ili zahtijevaju više od jedne doze.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!