[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/04\/fna-135458.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/04\/100x73\/fna-135458.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/04\/fna-135458.jpg","size":"82.99","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

Izložba 'Pejzaži duše, uma i srca' Alise Teletović kao iscjeljenje u prirodi

Izložba "Pejzaži duše, uma i srca" slikarke Alise Teletović otvorena je  u Galeriji Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera BiH (ULUPUBiH) u okviru projekta "Umjetnost u izlogu 2021".

Alisa Teletović, govoreći o postavci, kazala je da je izložba neobična i vrlo dinamična u svojoj kombinovanoj tehnici.

- Radi se o pejsažima duše, uma i srca, a to je jedno iscjeljenje koje se desilo u prirodi kada smo bježali iz stanova, betona, grada, u prirodu. U tom kontekstu ja sam pronalazila i mir, tišinu i sunce... Kako me sve to inspiriše i dodirne na unutrašnjem nivou kad se vratim u atelje slikam. Zahvalna sam da imam te vizije kreativnosti, da samo iz mene izlazi - kazala je ona.

Izložba je uvrštena u program ovogodišnjeg Festivala "Sarajevska zima", a bit će otvorena do 11. marta.

Alisa Teletović, bosanskohercegovačka slikarica, grafička dizajnerica i ilustratorica, slika i stvara već 20 godina, u Australiji ali i Evropi.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!