[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/23\/xc.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/23\/100x73\/xc.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/23\/xc.jpg","size":"144.43","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Inter otjerao đavole sa San Sira i preko najvećeg rivala osigurao 20. Skudeto

Perfektna sezona Intera u Seriji A je dobila najljepši mogući epilog, epilog kojem se nadala jedna, a od kojeg je strahovala druga strana Grada mode.

Kruna je stavljena, „crno-plavi” su 20. Skudeto u klupskoj istoriji osigrali u direktnom duelu sa najvećim rivalom - savladali su Milan pred 70 hiljada njegovih navijača na „San Siru” 2:1 pa pet kola prije kraja imaju čak 17 bodova više.

Milan je uradio sve da makar na nekoliko dana odgodi slavlje omraženog protivnika, ali nije mogao da izbjegne šesti poraz u nizu u duelima sa Interom koji je ponovo pokazao da je za klasu bolji tim...

Franćesko Aćerbi je u 18. minutu donio prednost Interu, koju je početkom drugog dijela udvostručio Markus Tiram.

Sve je tada bilo jasno, mada je Milan do kraja ostao u igri i smanjio preko Fikaja Tomorija desetak minuta prije kraja. Ni taj pogodak nije uticao da dobar dio navijača domaćina u finišu ostane na tribinama, jer su svi znali šta slijedi i nisu željeli da prisustvuju fešti „crno-plavih”.

Zato je Teo Ernandes izgubio nerve i napao Denzefa Damfrisa (obojica su isključeni), onda je i Davide Kalabrija dobio crveni karton jer je laktom u glavu udario Davidea Fratezija...

Ništa od toga nije bilo dovoljno, Inter je sačuvao prednost i veliko slavlje je moglo da počne - Grad mode je ove godine obojen u crno-plavo!

Ranije danas je Bolonja u Rimu savladala Romu 3:1 i napravila veliki korak ka istorijskom plasmanu u Ligu šampiona.

izvor;Vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!