[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/12\/02\/xhz.jpeg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/12\/02\/100x73\/xhz.jpeg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/12\/02\/xhz.jpeg","size":"78.16","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Hrvati se spremaju za Japan: Kada neko završi prvi ispred Španije i Njemačke...

Hrvatska je bila druga u grupi F, malo ko je vjerovao da će u osmini finala izbjeći Španiju, koja je sinoć bila favorit za prvo mjesto u grupi E na Mundijalu u Kataru.

Japan je poremetio računicu mnogima, najviše Njemačkoj, pa će aktuelni vicešampion svijeta imati ulogu favorita protiv "samuraja".

"Ako neko završi kao prvi u grupi ispred Španije i Nemačke, onda je on dobar i kvalitetan. Japan je pokazao da ne odustaje, vraćao se nakon što je gubio i to je njegov veliki kvalitet. Moramo da budemo disciplinovani i strpljivi i ne smijemo da pravimo greške na početku utakmice", rekao je selektor "vatrenih" Zlatko Dalić i dodao:

"Japan to kažnjava kontranapadima. Znamo da Japan ima mnogo igrača u Evropi, mislim njih osmoricu u Bundesligi, ima igrače i u Seltiku... To je dobra stvar za japanskog selektora, to što poznaje evropski fudbal. Japan će biti dostojan suparnik Hrvatskoj. Nisam iznenađen što je u osmini finala. Zaslužili je", kazao je Dalić.

Japan i Hrvatska se sastaju u ponedjeljak od 14 sati. izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!