[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/16\/parlament-auta.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/16\/100x73\/parlament-auta.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/16\/parlament-auta.jpg","size":"52.34","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Glas javnosti

GLAS JAVNOSTI Šta je danas moralno: Parlament BiH nabavlja službene limuzine u jeku pandemije

Rasprava o zakonskim rješenjima nužnim za evropski put Bosne i Hercegovine ostala je u drugom planu u odnosu na vijest da Parlament nabavlja tri službene limuzine vrijedne blizu 170.000 eura.

Prema neslužbenim informacijama novi auti biće korišteni za prevoz članova kolegija dva doma, Borjane Krišto, Nebojše Radmanovića i Nikole Špirića.

Na pitanje je li moralno u vrijeme pandemije koronavirusa i teških posljedica za zdravstvo i privredu, nabavljati ovako skupa vozila, Borjana Krišto odgovara pitanjem: Šta je danas moralno da tumačimo, šta vi podrazumijevate pod tim što je moralno?

 

Tri identična automobila morat će imati, između ostalog, osam zvučnika i dva ekrana u boji, navedeno je u tehničkoj specifikaciji tendera koji je prenesen u Bazi Balkanske istraživačke mreže Bosne i Hercegovine (BIRN BiH).

Iz Parlamenta BiH nisu odgovorili na upit BIRN-a BiH za koga se vozila nabavljaju i koji je bio razlog nabavke dodatnih automobila u vozni park u kojem se već nalazi 12 passata i dva audija.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!