[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/19\/fna-150238.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/19\/100x73\/fna-150238.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/19\/fna-150238.jpg","size":"70.91","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Francuska amabasadorica za sport Laurence Fischer posjetila Olimpijski muzej

Francuska ambasadorica za sport Leurence Fischer i ambasadorica Francuske u Bosni i Hercegovini Christine Toudic danas su posjetile Olimpijski muzej u Sarajevu.  

Nakon obilaska postavke muzeja, razgovarale su sa dugogodišnjm direktorim muzeja Edinom Numankadićem. 

- Cilj posjete je da se sretnemo s Numankadićem, koji je zaista jedna velika inspiracija, zbog njegove vizije koju je imao u trenutku održavanja Zimskih olimpijskih igara, u organizaciji, stvaranju i otvaranju muzeja. Ono što je izvanredno je da istaknemo kulturu koja je bila prisutna na ZOI u Sarajevu 1984. godine, kroz međunarodno priznate umjetnike, koji su dali svoju viziju, svoje stvaralaštvo, tokom igara u koje su bili ukljućeni - kazala je Fischer.

Amabasadorica Toudic je najavila da će večeras na prigodnoj svečanosti Edinu Numankadiću biti uručeno francusko odlikovanje Viteza umjetnosti i književnosti u znak zahvalnosti za njegov doprinos u otvaranju obnovljenog Olimpijskog muzeja.

Tokom dvodnevnog boravka u BiH ambasadorica Fischer će razgovarati sa sportskim radnicima o razvoju sportske saradnje između Francuske i Bosne i Hercegovine, kao i budućoj promociji Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine.

- U Sarajevo sam doputavala sa članom Organizacinog odbora Olimpijskih igara u Parizu 2024. Za nas je to kao zemlju domaćina izuzetno inspirirajuće da možemo da razgovaramo o ovom olimpijskom događaju - naglasila je Fischer.

Leurence Fischer je proslavljena francuska sportašica, koja je u dugogodišnjoj karijeri uspješne karatašice pet puta bila evropska i dva puta svjetska prvakinja.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!