[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/20\/edin-forto-120219-ha.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/20\/100x73\/edin-forto-120219-ha.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/20\/edin-forto-120219-ha.jpg","size":"318.80","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Forto predložio imenovanje Dženise Buljugić na poziciju ministrice obrazovanja

Premijer Kantona Sarajevo (KS) Edin Forto prihvatio je ostavku ministrice za obrazovanje, nauku i mlade Zinete Bogunić i predsjedavajućem Skupštine KS Elmedinu Konakoviću predložio imenovanje Dženise Buljugić na ovu funkciju.

- Presretan sam što sam upozao ministricu Bogunić kroz ovaj rad i iskreno se nadam da će naša suradnja biti nastavljena u nekoj drugoj formi. Svi smo imali priliku učiti od nje. Ime nove ministrice je predložila stranka Narod i pravda - kazao je Forto.

U skladu sa Zakonom, predsjedavajući Skupštine KS će proslijediti prijedlog za imenovanje skupštinskoj Komisiji za izbor i imenovanje, i ukoliko komisija potvrdi razrješenje ministrice Bogunić i predloži imenovanje nove ministrice, to može biti tačka koju bi Kolegij Skupštine uvrstio na dnevni red sjednice Skupštine, zakazane za 25. septembar, saopćeno je iz Pres-službe KS.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!