[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/07\/04\/detalj-sa-jednog-od-proslih-konjic-summer-festa1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/07\/04\/100x73\/detalj-sa-jednog-od-proslih-konjic-summer-festa1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/07\/04\/detalj-sa-jednog-od-proslih-konjic-summer-festa1.jpg","size":"147.04","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Sutra počinje Konjic Summer Fest, preko 1.000 učesnika trči kroz najljepše dijelove grada na Neretvi

Grad Konjic, poznat po svojoj bogatoj kulturnoj baštini i čarobnoj prirodi, od 5. do 7. jula 2024. godine bit će domaćin uzbudljivog, sada već VI. po redu sportskog događaja – Konjic Summer Fest 2024. u organizaciji Atletskog kluba ''Pace'' Konjic. Ovaj festival iz godine u godinu nudi sve bogatiji program i raznolike utrke za sve populacione skupine i uzraste, od najmlađih do vrhunskih sportaša, te stvara jedinstvenu i nezaboravnu atmosferu za druženje i zabavu.

Više od 1.000 učesnika očekuje se u raznim disciplinama, a oni će trčati kroz najljepše djelove grada na Neretvi kroz tri dana festivala. Pored utrka, festival će imati i dva koncerta, u petak – Lana Hamza sa bendom i u subotu na otvorenom bazenu u sklopu hotela Garden City pred preko 600 ljudi nastupit će Emir Lapsus.

 

 

Trodnevni program:

Petak, 5. jula 2024.:

 Garden City Business Run: Poslovna utrka koja se održava po drugi put, započinje u 18.30 sati. Učestvuje 28 kompanija iz cijele Bosne i Hercegovine. Ova utrka okuplja 250 učesnika iz poslovnog svijeta.

Koncert Lana Hamza sa bendom – Početak u 21 sat, KSF Korner Garden City Konjic – Ulaz je slobodan za sve goste.

 

Subota, 6. jula 2024.:

Humanitarna dječija utrka GRAWE KIDS RUN: U 11 sati počinje utrka za 200 mališana, obogaćena brojnim poklonima od partnera festivala. Ova utrka ima humanitarni karakter, a prikupljena sredstva bit će donirana udruženju Andalus Konjic za stipendiranje djece u nevolji.

Utrka se održava u pet kategorija:

Zelena – predškolska djeca i prvi razred

Žuta – drugi i treći razred

Plava – četvrti i peti razred

Crvena – šesti i sedmi razred

Siva – osmi i deveti razred

Pored poslovne utrke Garden City Business Run i Grawe Kids Run, neizostavne su i utrke koje će se održati na centralnom događaju u subotu, 6. 7. 2024. godine:

Štafetna utrka Ibis Relay Race: Sportski adrenalin dostiže vrhunac u 19.30 sati. Utrka koja promoviše ravnopravnost spolova (5 km ONA + 5 km ON).

Bingo Konjički cener: Utrka na 10 kilometara koja se održava po šesti put i koja je preteča svim današnjim utrkama.

Državno prvenstvo BiH na 10.000 metara na cesti: Po prvi put u Konjicu - ovo je jedinstvena prilika da vidite najbolje atletičare u zemlji. Dođite i bodrite svoje favorite.

 

Nedjelja, 7. jula 2024.:

 U jutarnjim satima, od 9 do 16 sati bit će promovirane prirodne ljepote grada Konjica, prirodna ljepotica Neretva na kojoj će biti upriličen rafting.

Puzijada: Najslađa i ujedno završna utrka festivala, MMu Puzijada, održat će se u 18.30 sati u hotelu Garden City Konjic. Za titulu najbrže u Konjicu takmičit će se 15 beba. Sudjelovanje je besplatno.

 

Noviteti na festivalu:

Uvedene su akreditacije koje vrijede za sve dane festivala (5. – 7.7.2024.). Uz akreditaciju, učesnici će moći koristiti dodatne popuste kod lokalnih partnera.

Osiguran je besplatan prijevoz na vrhunski trkački događaj – Konjic Summer Fest, u saradnji sa kompanijom Konjic Trans. Autobus kreće u subotu, 6. jula ispred Zemaljskog muzeja u 14 sati, sa stajanjem na autobuskoj stanici Otoka i autobuskoj stanici Stup. Povratak je predviđen oko 22 sata.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!