[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/07\/04\/xh.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/07\/04\/100x73\/xh.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/07\/04\/xh.jpg","size":"76.31","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Novozelandski košarkaši nanijeli šokantan poraz Hrvatskoj

Košarkaška reprezentacija Hrvatske, nakon jučerašnjeg trijumfa nad Slovenijom, danas je pretrpjela šokantan poraz od Novog Zelanda na Olimpijskom kvalifikacijskom turniru u Pireju.

Novozelanđani su se pokazali kao tvrd orah, imali vodstvo od osam poena razlike tokom druge četvrtine (50:42).

Izabranici selektora Josipa Sesara ipak su do kraja prvog poluvremena uspjeli doći do preokreta i na odmor otići s vodstvom od 60:55.

Susret je zatim ušao u tijesnu završnicu. Shea Ili je položio za 86:86 na minut prije kraja, a zatim poentirao i za vodstvo novozelandskog tima – 88:86.

Hezonja potom nije pogodio šut za tri poena, na liniju slobodnih bacanja stao je Le’afa i bio precizan za 90:86. Mario Hezonja je na drugoj strani opet pokušao pogoditi trojku i ponovo nije uspio.

To je bilo to. Novi Zeland je slavio sa 90:86 i priredio gorku pilulu Hrvatskoj, koja je dan ranije savladala Sloveniju (108:92).

Novozelandsku selekciju do pobjede su predvodili Corey Webster (21 poen) i pomenuti Shea Ili (18), najbolji kod Hrvatske bio je Ivica Zubac (29 poena, 19 skokova).

Hrvatska mora čekati ishod utakmice Slovenija – Novi Zeland kako bi saznala s koje pozicije ide u polufinale turnira…

izvor;Arena Sport

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!