[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/07\/02\/xk.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/07\/02\/100x73\/xk.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/07\/02\/xk.jpg","size":"84.39","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Mikautadze ostaje u klubu kojem je bio posuđen prošle sezone

Francuski nogometni drugoligaš Metz otkupio je od Ajaxa ugovor gruzijskog napadača Georgesa Mikautadzea (23) za 13 miliona eura.

Mikautadze se pridružio Ajaxu iz Metza na početku sezone 2023/24, ali se nije uspio izboriti za mjesto u ekipi Kopljanika te se u januaru vratio u Metz na posudbu do kraja sezone. U 17 nastupa zabio je 11 golova, a Metz je sada otkupio njegov ugovor s Ajaxom za 13 miliona eura.

Ugovor gruzijskog reprezentativca s Ajaxom bio je do 30. juna 2028. godine. Ukupno je Mikautadze nastupio devet puta za prvi tim Ajaxa, bez postignutog gola.

Mikautadze je rođen u Lyonu gdje je i počeo svoj nogometni put, a sa 16 godina je preselio u Metz.

Trenutno je najbolji je strijelac Eura s Nijemcem Jamalom Musialom i Slovakom Ivanom Schranzom, s po tri gola.

izvor;Arena Sport

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!