[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/07\/xb.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/07\/100x73\/xb.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/07\/xb.jpg","size":"56.37","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Union Berlin otpustio Bjelicu, Grote novi trener

Fudbalski klub Union Berlin otpustio je prvog trenera Nenada Bjelicu, a da će ekipu na meču protiv Kelna u subotu predvoditi Marko Grote, prenio je njemački klub na zvaničnom sajtu.

"Radujem se zadatku i uvjeren sam da ćemo uspjeti da izbjegnemo ispadanje. Poznajem dobro tim i znam da smo sposobni da to učinimo ako udružimo snage", rekao je Grote.

Union Berlin je dva kola prije kraja Bundeslige na 15. mjestu sa 30 bodova, jednim više od Majnca koji je na 16. mjestu i nalazi se u zoni baraža za opstanak.

"U borbi za opstanak moramo da se oslonimo na snagu cijelog kluba. Vjerujemo Groteu i njegovom timu da će naše igrače vratiti na najviši nivo i učiniti da predstojeći mečevi budu uspješni", rekao je predsjednik sindikata Union Berlina Dirk Zingler.

Do kraja sezone Union Berlin će dočekati Keln i gostovati Frajburgu.

"Želio bih da se zahvalim Nenadu Bjelici i trudu koji su uložili. Uspjeli su da stabilizuju tim u izuzetno teškoj situaciji", dodao je Zingler.

izvor;Vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!