[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/06\/xk.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/06\/100x73\/xk.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/06\/xk.jpg","size":"86.96","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Klivlend zakazao polufinale protiv Bostona

Sedma utakmica je opravdala očekivanja i dala posljednjeg polufinalistu Istoka NBA lige.

Na megdan Bostonu, najboljem timu regularnog dijela, ide Klivlend koji je u Ohaju savladao Orlando 106:94 i na trijumfalan način okončao seriju prve runde doigravanja.

„Magični” su u dva navrata druge četvrtine imali po 18 poena prednosti, Kavsi do velikog odmora prišli na minus 10, a onda zadali udarac rivalu u trećem periodu.

U njemu su napravili preokret (bilo je 33:15) i ispostavilo se da tim sa Floride više nije imao snage da parira.

Donovan Mičel je sa 39 poena, devet skokova i pet asistencija bio najbolji pojedinac utakmice, u Klivlend se istakao i Kris Levert sa 15...

Orlandu nije pomogla ni partija Paula Bankera - 38 koševa i 16 skokova, s tim što je pogodio samo 10 od 28 šuteva.

Drugi polufinalni par na Istoku čine Njujork i Indijana.

Na Zapadu, Minesota je polufinale otvorila brejkom u Denveru, a sastaju se i Oklahoma i Dalas.

izvor;Vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!