[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/25\/l-1fd0f4950c10a40c735ffbb65448ddfb.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/25\/100x73\/l-1fd0f4950c10a40c735ffbb65448ddfb.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/25\/l-1fd0f4950c10a40c735ffbb65448ddfb.jpg","size":"108.01","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / BiH

Ministrica Duraković u trodnevnom posjetu Turskoj: Fokus na jačanju obrazovne suradnje

Federalna ministrica obrazovanja i znanosti prof. dr. Jasna Duraković  boravi u trodnevnom posjetu Turskoj s ciljem unapređenja odnosa i suradnje u obrazovanju.

Posjet, koji se održava pod okriljem teme "Obrazovna suradnja između Turske i BiH", ima za cilj jačanje veza između obrazovnih institucija dviju zemalja te promicanje razmjene znanja, iskustava i najboljih praksi.

Prvi dan boravka ministrice u Turskoj, obilježio je posjet Tehničkom univerzitetu u Istanbulu (ITU) i Tehnološkom parku (TeknoPark), što je pružilo priliku za razmjenu iskustava i ideja o inovacijama u obrazovanju i tehnološkom sektoru.

Ministrica Duraković upoznala se s inovativnim projektima i istraživačkim radom koji se provodi u sklopu ovih institucija.

S predstavnicima Univerziteta i Tehnološkog parka razgovarano je i o mogućnostima suradnje s obrazovnim institucijama u BiH te razmjeni studenata i nastavnika.

Duraković je posjetila i Srednju školu "İSOV”, Istanbul, gdje je s domaćinima razmijenila iskustva i ideje o zajedničkim projektima i aktivnostima u području obrazovanja koje bi mogle obogatiti obrazovne programe u obje zemlje.

Pritom je istaknula važnost ovakvih posjeta koji omogućavaju stvaranje mostova među mladima i promicanje razumijevanja i suradnje između dviju zemalja.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!