[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/24\/xk_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/24\/100x73\/xk_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/24\/xk_1.jpg","size":"68.73","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Nekoliko velikih klubova protiv ulaska Dubaija u Euroligu

Prema saznanju španskog košarkaškog portala Encestando, nekoliko velikana iz Eurolige se protivi ideji da se Dubai priključi elitnom takmičenju.

Iako je prije nekoliko mjeseci predstavljeno da će Dubai sasvim izvjesno biti dio evropskog takmičenja, može da dođe i do preokreta. Novac koji bi tim unio u Euroligu za sada nije dovoljan razlog.

Encestando prenosi da je Real Madrid predvodnik klubova koji se protive ulasku Dubaija na sedam godina, kako je planirano.

Navodno, uz Real su stali i Fenerbahce i Bayern, koji ne misle da novac treba da bude presudan faktor.

Jedan od problema koje bi Dubai mogao da donese jeste poremećaj tržišta igrača, pošto može da nudi mnogo veće plate od onih koje su sada aktuelne u Evropi.

Tamo se ne plaća porez te bi bilo mnogo lakše angažovati igrače nego u ostalim evropskim zemljama.

Saznanje Encestanda jeste da je Dubai navodno već sa izabranim trenerom Svetislavom Pešićem ponudio ugovore nekim od igrača najboljih evropskih ekipa.

Španci pišu i da još uvijek nije ni blizu datum kada će se glasati o ulasku Dubaija. Prvobitno glasanje je terbalo da se desi sredinom marta i tada je odloženo. 

U međuvremenu Dubai je primljen u ABA ligu i primarna ideja je da sljedeće godine najprije igra u Eurocupu da bi prijem u Euroligu bio tek iza toga.

izvor:Arena Sport

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!