[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/23\/xf.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/23\/100x73\/xf.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/23\/xf.jpg","size":"102.45","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Fenerbahce kiksao u dramatičnoj utakmici, Galatasaray sve bliže tituli

Fenerbahce je na neugodnom gostovanju kod Sivasspora remizirao 2:2 u utakmici 33. kola turske Superlige

Susret u Sivasu bio je prilično težak za nogometaše Fenerbahce, s obzirom da su prije četiri dana nakon 120 minuta igre i penal završnice poraženi od Olympiakosa i eliminisani iz Evropske lige.

Fenerbahce je poveo u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, a strijela za istanbulski tim bio je Fred. Domaći su izjendačili u 58. minuti golom Koita, a Fenerbahce ponovo došao do golom Irfana Cana Kahvecija u 80. minuti susreta. 

U samoj završnici igrač domaćih Rey Manaj srušen je u kaznenom prostoru, te je nakon VAR konsultacije dosuđen jedanesterac za Sivasspor. Isti igrač bio je precizan sa bijele tačke i postigao izjednačujući pogodak.

U osmoj minuti nadoknade rezerivsta Fenerbahcea Serdar Dursun je pogodio, ali njegov gol sudac Aydin Cihan je poništio pogodak, jer je strijelac bio u nedozovljenoj poziciji.

Kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko igrao je do 71. minute, a zamjenio ga je Serdar Dursun. Rade Krunić utakmicu je posmatrao sa klupe, jer ga trener Ismail Kartal nije uvodio u igru. 

Ovim remijem Fenerbahce je dosta težoj poziciji za osvajanje naslova prvaka Turske, a trenutno su drugi na tabeli sa četiri boda manje od lidera Galatasaraya, a do kraja prvenstva ostalo je još pet kola.

izvor;Arena Sport

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!