[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/19\/xb.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/19\/100x73\/xb.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/19\/xb.jpg","size":"111.74","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Uefa kaznila Barselonu zbog ponašanja navijača u Parizu

Evropska fudbalska unija (Uefa) kaznila je danas Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Pored rasizma, Barselona je kažnjena i zbog paljenja baklji i nanošenje štete na stadionu od strane njenih navijača.

Španski klub je ukupno kažnjen sa 32.000 eura.

Barselona će u narednih 30 dana morati da uspostavi kontakt sa PSŽ-om, kako bi izmirila štetu koje su njene pristalice izazvale na stadionu "Park prinčeva."

U prvom meču u Parizu je slavila Barselona sa 3:2, ali je PSŽ izborio plasman u polufinale pobjedom u revanšu u Barseloni od 4:1.

izvor;Vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!