[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/18\/xrd.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/18\/100x73\/xrd.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/18\/xrd.jpg","size":"89.84","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

De Rosi ostaje na klupi Rome

Danijele De Rosi ostaje na klupi Rome i slijedeće sezone. Bivši kapiten Vučice opravdao je očekivanja i navijača i uprave kluba.

Nekadašnji reprezentativac Italije je na mjesto trenera tima iz glavnog grada Italije stigao umjesto Žoze Murinja.

Romu je doveo na peto mjesto na tabeli što bi prema sadašnjoj situaciju trebalo da odvede ekipu u Ligu šampiona, jer Italija trenutno vodi na UEFA rang listi najboljih klubova i to bi joj omogućilo još jedno mjesto u elitnom evropskom klupskom takmičenju.

Takođe Vučica je u četvtfinalu Lige Evrope, gde se sa Milanom bori za prolaz među četiri najbolja tima.

„Poslije sastanka sa Danijelom De Rosijem možemo da kažemo da ostaje uz nas i naredne sezone. Donio je pozitivne promjene i želimo da nastavi taj put“, rekli su između ostalog Amerikanaci Den i Rajan Fridkin, vlasnici kluba.

izvor;Sport klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!