[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/17\/xg.jpeg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/17\/100x73\/xg.jpeg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/17\/xg.jpeg","size":"93.62","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Terzić: Dva puta smo igrali protiv PSG-a ove sezone, ali sada smo mnogo bolji tim

Trener fudbalera Borussije iz Dortmunda Edin Terzić izjavio je da je zadovoljan pobjedom protiv madridskog Atletica i plasmanom u polufinale Lige prvaka, prenose njemački mediji.

Borussia je izborila plasman u polufinale LP, pošto je sinoć na svom terenu pobijedila Atletico rezultatom 4:2 u revanš meču četvrtfinala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja. Njemački tim je u prvom meču u Madridu poražen rezultatom 2:1.

"Izuzetno sam sretan. Na ovom nivou, mali detalji su odlučujući. A mi smo imali te detalje na našoj strani u četvrtfinalu LP. Uspjeli smo postići pet golova u dva meča protiv tako kvalitetnog tima kao što je Atletico", rekao je Terzić.

Borussia će u polufinalu LP igrati protiv PSG.

"Već smo dva puta ove sezone igrali protiv PSG-a. Prva utakmica u Parizu nam se uopšte nije dopala. Drugi meč u Dortmundu je bio dosta drugačiji. Mi smo sada mnogo bolji tim nego što smo bili u septembru, pa i u decembru", poručio je trener Borussije.

Trener Atletika Diego Simeone izjavio je da je razočaran eliminacijom svog tima iz Lige prvaka.

"Smatram da su u dva meča oni imali bolje šanse od nas. U prvom meču prednost je mogla da bude veća u našu korist. Dobro smo sinoć počeli drugo poluvrijeme. Angel Correa je imao nekoliko šansi, a onda je postigao gol. Borussia nije imala takve situacije, da njihovi golovi govore sami za sebe. Nismo bili dovoljno agresivni", istakao je Simeone.

izvor;Arena Sport

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!