[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/19\/xi.jpeg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/19\/100x73\/xi.jpeg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/19\/xi.jpeg","size":"35.87","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Fonseka: Martinez je presudio utakmicu

Aston Vila je bila bolja u dvomeču četvrtine finala od francuskog tima, a Fonseka smatra da su interevencije odličnog golmana kakav je Emilijano Martinez najzaslužnije zašto njegov tim nije u polufinalu. Argentinac je odbranio dva penala Lilu, što je bilo presudno.

„Dvije utakmice na ovom nivou nisu lake, protiv tima kao što je Aston Vila. Ako ćemo iskreno, Lil je zaslužio da prođe, ali ovo je fudbal… Mislim da je u obje utakmice razlika bio golman. Bili smo bolji, ali fudbal je ovakav“, rekao je Fonseka.

Portugalski stručnjak je pohvalio svoje igrače.

„Zaista sam ponosan na svoje igrače, zaista sam ponosan na ono što smo uradili u obje utakmice. Svi se slažu sa mnom kada kažem da smo zaslužili da prođemo. Ali fudbal je takav. Bili su bolji u penalima i moramo to da prihvatimo. Nisam video mnogo timova da igraju kao mi protiv Aston Vile, čak ni u Premijer ligi. Dominirali smo u dvije utakmice i stvorili dosta dobrih šansi. Danas smo pobjedili. Mislim da je teško moglo da bude bolje“, zaključio je Fonseka.

Aston Vila će u polufinalu Lige konferencije igrati protiv Olimpijakosa.

izvor;Sport klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!