[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/12\/09\/fiskalni-savjet-bih-8-12-2020.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/12\/09\/100x73\/fiskalni-savjet-bih-8-12-2020.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/12\/09\/fiskalni-savjet-bih-8-12-2020.jpg","size":"71.24","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Ekonomija

Fiskalno vijeće BiH - Nije postignuta saglasnost o tekstu Pisma namjere s MMF-om

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija održao je, putem video-linka, 5. sjednicu Fiskalnog vijeća BiH na kojoj je razmatrano Pismo namjere sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), kojim BiH traži sklapanje novog aranžmana sa tom finansijskom institucijom.

Na sjednici, kojoj su prisustvovali i predstavnici MMF-a, nije postignuta saglasnost o tekstu Pisma namjere.

Fiskalno vijeće BiH  je zaključilo da do kraja sedmice budu održane dodatne konsultacije između entiteta, Savjetodavne grupe Fiskalnog vijeća i MMF-a o ključnim pitanjima u vezi sa Pismom  namjere.

Naredna sjednica Fiskalnog vijeća BiH sazvana je za petak, 11. decembar 2020. godine, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!