[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/01\/filipini-1.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/01\/100x73\/filipini-1.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/04\/01\/filipini-1.png","size":"680.07","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Duterte je opet šokirao svijet: Pogledate čime „tjera“ Filipince u karantin

Dok se restriktvne mjere i zabrane kretanja uvode širom svijeta, svaka država ima jednu zajedničku svar – kako natjerati građane da ostanu u kućama.

filipini-1.png

Na Filipinima, gdje je broj zaraženih do sada prešao brojku od 2,000, vlast je odlučila da uradi nešto što nije uradila nijedna druga država. Osim uobičajenih mjera poput zatvaranja škola i uvođenja rada od kuće, počeli su sa postavljanjem otvorenih mrtvačkih sanduka na ulicama kao opomenu i podsjetnik ljudima da ostanu kući.

filipini-2.png

Nakon uvođenja „mekšeg“ karantina u Manili 12. marta, kontroverzni predsjednik Rodrigo Duterte je četiri dana kasnije uveo znatno strožije mjere za cijelo ostrvo Luzom.

filipini-3.png

Uprkos tome, do sada su zabilježena 88 smrtna slučaja od COVID-19, što je nakon Indonezije najviši broj u jugoistočnoj Aziji.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!