[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/26\/xs.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/26\/100x73\/xs.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/26\/xs.jpg","size":"80.33","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Debakl Hrvata, Katar ide na megdan Švedskoj

Hrvatska je dobila poklon koji je čekala, jer je Katar savladao Argentinu i ostavio je u igri za četvrtfinale, ali se tim Lina Červara potpuno raspao.

U duelu sa nezainteresovanim Dancima, koji su ranije obezbijedili 1. mjesto u grupi 2 i bili bez Mikela Hansena i Lasea Svana, "kauboji" su u 2. poluvremenu izgledali kao nižerazredna selekcija i izgubili čak 38:26 (17:15).Tim Lina Červara, koji je nakon poraza od Argentine najavio odlazak, u prvom dijelu je nekoliko puta imao plus dva, ali u nastavku je bio potpuno nemoćan.

Hrvatima je bila potrebna pobjeda za plasman u četvrtfinale, a remiju u evropskom derbiju su se nadali Argentinci.

Na kraju se sve odvilo kako odgovara Kataru, koji neće bit bez šanse ni u četvrtfinalu protiv Švedske.

Zavjesu na grupnu fazu spustili su Poljska i Njemčka remijem (23:23). Taj meč su sudili Cetinjani Ivan Pavićević i Miloš Ražnatović.

Parovi četvrtfinala - srijeda

Španija - Norveška

Danska - Egipat

Francuska - Mađarska

Švedska - Katar

izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!