[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/21\/hrana-ilustracija.jpeg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/21\/100x73\/hrana-ilustracija.jpeg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/21\/hrana-ilustracija.jpeg","size":"99.31","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / BiH

Dani Francuske kuhinje u Bosni i Hercegovini

Krajem oktobra, Francuska organizuje šesto izdanje Okus Francuske/Good France koje se održava na inicijativu francuskog ministarstva vanjskih i evropskih poslova i slavnog kuhara Alaina Ducassea.

I ove godine će 3.000 restorana, na pet kontinenanta, organizovati večere radi proslave francuske kuhinje i njenih vrijednosti : zajedništva, zadovoljstva, zdrave ishrane, saopćeno je iz francuske ambasade u BiH.

Svaki restoran učesnik ponudiće svojim gostima meni inspirisan francuskom kuhinjom.

U Bosni i Hercegovini će pet restorana, jedna slastičarna i dvije pekare, u četiri grada biti partneri ovog događaja: u Banjoj Luci, Gradišci, Konjicu i Sarajevu. Zastupljene su sve vrste restorana, od bistroa do gastronomskih restorana, sa menijima za sve budžete, kako bi široka publika imala priliku da učestvuje u ovom gastronomskom događaju.

Ambasadorica Francuske u Bosni i Hercegovini Christine Toudic izjavila je da joj je drago da kroz manifestaciju Okus Francuske/Good France "donese" francusku kuhinju u Bosnu i Hercegovinu.

-U sadašnjem kontekstu, svima nam trebaju emotivni trenuci druženja i zajedništva, koji su suština umijeća življenja na francuski način. Zahvaljujem svim šefovima, ugostiteljima, pekarima i slastičarima u Bosni i Hercegovini koji su prihvatili naš poziv da vas povedu na putovanje s puno kreativnosti i okusa - rekla je ambasadorica Francuske u BiH.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!